Állat asszisztált fejlesztések

Itt add meg az alcímet

Miben tudnak segíteni a kutyák:

- A látogató program keretében a kutya passzív jelenlétének jótékony hatását használjuk ki. A kutya simogatása, önzetlen szeretete már önmagában pozitív érzelmeket vált ki, növeli a résztvevő életminőségét. Nagyon jól alkalmazható ez a terápiás tevékenység pl.: az idős embereknél, fekvőbetegeknél, mozgássérülteknél, magas vérnyomásúaknál.

- A konkrét terápia, rehabilitáció és fejlesztés során meghatározott a fejlesztendő terület. Van fejlesztési cél, konkrét a célcsoport (pl.: pszichiátriai csoport, mozgáskoordinációs zavarokkal küzdők, értelmileg akadályozottak). A kutya jelenléte a fejlesztő foglalkozásokon óriási motiváció a gyermekek számára, nincs az a feladat, amit ne végeznének el szívesen kedvencük jelenlétében.

Az állatokat számos területen használják gyógyításra, lelki problémák feloldására, fejlesztésre.
A kutyás, lovas terápiák mellett ma már többek közt kézhez szoktatott, simogatható kisállatokat, mint bárányokat, törpemalacokat, kecskéket, és nyuszikat is bevonhatunk a rehabilitációba.
Ezekből a kisállatokból azért lehet jó segítő, mert az emberek számára sokkal különlegesebbek, mint egy kutya, amivel nap mint nap találkozhatnak. Puhább a szőrük, bújósak, érdekes a mozgásuk és a temperamentumuk.

Mivel általában félénk állatok, kiválóan alkalmasak arra, hogy türelemre tanítsanak bennünket

Kisállat farmunk lakói:

Barka és Tarka báránykák

Bájos és Babér az iker kecskék

Pongó-minimalac

Vöri, Maffin, Fahéj, Sakk, Kókusz, Hópihe- nyuszik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el